Derfor er musik vigtig!

Vuggenvisen eller godnatsangen;

et kært barn har mange navne. Uanset hvad, er det et vigtigt værktøj i dit barns opvækst.

Mange familier bruger godnatsangen, som et værktøj til et godt og udviklende ritual når det er sengetid for de mindste i familien. Vi anbefaler også et putteritual, som er genkendeligt og hvor man inddrager musik mest muligt, læs mere her

 Musik samler folk. Det ved vi, og man kan se gang på gang hver sommer hvor diverse festivaller er sommerens højdepunkt. Man har sange og kunstnere, som man forbinder med forskellige episoder i livet. Når man er trist er musik fantastisk til at sætte lyd og stemning på ens sindstilstand. Musik er med til at løfte en fest, samle folk over en hørehænger, hvor alle synger med i kor. Det er stunder, som koncerter med favorit kunstneren man aldrig glemmer. Eller kysset, hvor en bestemt sang spillede. 

 Men faktisk kan musik endnu mere end det.

I et barns opvækst er musikken med til at styrke båndet mellem forældre og barn. Når man synger for ens barn giver man en unik form for nærvær og tilstedeværelse, som man kun kan give når man hengiver sig til musikken. 

Dette nærvær er utrolig vigtig, når man skal danne relationer. Vores aller vigtigste relation er den mellem barn og forældre. Det er essentielt for en god og harmonisk opvækst, at man har en god relation til sine forældre.

 

Sang er et godt overgangsritual

Vuggevisen er kendetegnet ved et roligt tempo, en simpel melodi og mange repetitioner og er derfor et godt middel til at få dit barn til at falde til ro efter en travl dag i vuggestuen eller børnehaven.

”Vuggevisen giver en ro både hos forælderen og barnet. Børn kan have vanskeligheder med at falde i søvn, og sangen er derfor et vældigt fint overgangsritual fra vågen- til drømme-tilstand, og det er sundt for både krop og sjæl,” fortæller Lisa Bonnár, professor i musikvidenskab. 

Du kan læse mere om forskningen her

 

Hvis man ikke er vant til, at synge fra sin egen opvækst, hvordan integrere man så det i sine egne børns?

Jo tidligere man begynder jo bedre. Godnatsangen er et godt sted at starte. Vores godnatsange bliver personligt indspillet i et studie med barnets eget navn. Det er med til at skabe en genkendelighed, som barnet vil finde tryghed i.

Med vores godnatsange får man tilmed noder med til dit barns sang, så hvis du selv vil spille med på dit fortrukne instrument, så har du muligheden.

Se mere her